Ερντογάν: Σταθερά αντίθετος στην ένταξη Σουηδίας Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η Άγκυρα δεν θα δει θετικά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, εκτός και εάν οι δύο αυτές χώρες δείξουν σαφώς ότι συνεργάζονται στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και σε άλλα ζητήματα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν φέρεται ωστόσο να είπε παράλληλα ότι στηρίζει την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ.
Ο Γ.Γ. της Συμμαχίας, σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες όλων των συμμάχων για θέματα ασφαλείας και ότι οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσης.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε σήμερα στον φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι δεν είναι στο πνεύμα της Συμμαχίας να αγνοεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις που συνιστούν απειλή για μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ .

Ο τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Άγκυρα αναμένει σεβασμό και στήριξη για τον αγώνα της κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την εθνική της ασφάλεια και τον λαό της, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ