Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να φιλοξενούν τον τρομοκράτη Γκιουλέν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει “να φιλοξενούν έναν τρομοκράτη, όπως τον κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν και ότι η δράση του θα πρέπει να απαγορεύεται παγκοσμίως».

Η Τουρκία αποδίδει το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στον κληρικό, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα μπορεί να παραταθεί από το κοινοβούλιο.

Μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν είπε ότι ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν θα πρέπει να αποτελέσει μέλος μίας μεταβατικής κυβέρνησης και ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας θα πρέπει να τύχει σεβασμού από τις άλλες χώρες.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι «η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με την διαδικασία ένταξης στην ΕΕ. (…) Και το αντίθετο πρέπει να συμβεί όμως, και να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και η ΕΕ».

«Δεν έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή. (…) Θέλουμε την ΕΕ να είναι ειλικρινής για τη διαδικασία αυτή», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στα πλαίσια της ετήσιας Συνόδου Κορυφής στα Ηνωμένα Έθνη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους τον Γκιουλέν

Νέες πιέσεις της Άγκυρας στις ΗΠΑ για τον Γκιουλέν

Ο Ερντογάν χτίζει 174 φυλακές μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.