Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Να σταματήσει να υποστηρίζει τρομοκράτες

Επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία που απηύθυνε σήμερα σε κομματικό ακροατήριο του ΑΚ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν και τρέφουν “συμπάθεια” στους “τρομοκράτες του ΡΚΚ” και του YPG, παρότι, όπως είπε, ισχυρίζονται το αντίθετο. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο οι ΗΠΑ στηρίζουν τους Κούρδους μαχητές “που εκτέλεσαν 13 Τούρκους που είχαν απαχθεί, στο Βόρειο Ιράκ” και πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού από τις ΗΠΑ ήταν “ένα αστείο”.

“Εάν θέλετε να συνεχίσουμε τη συμμαχία μας και στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να σταματήσετε να στηρίζεται τρομοκράτες”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, κάνοντας λόγο για “σφαγή αθώων πολιτών”. “Το αίμα αθώων ανθρώπων που μαρτύρησαν στο βόρειο Ιράκ είναι στα χέρια όλων εκείνων που υποστηρίζουν, στηρίζουν και δείχνουν συμπάθεια στους τρομοκράτες του PKK”, είπε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία υποστήριξε την Κυριακή ότι μαχητές του ΡΚΚ εκτέλεσαν 13 Τούρκους, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών και αστυνομικών, που διενεργούσαν στρατιωτική επιχείρηση κατά του ΡΚΚ. Η Ουάσιγκτον είπε πως καταδικάζει τις δολοφονίες, εάν οι αναφορές ότι ευθύνεται το ΡΚΚ, επιβεβαιωθούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ