Ερντογάν: Ετοιμάζεται για προεκλογική φιέστα στα Κατεχόμενα – Θα «εγκαινιάσει» αεροδρόμιο που δεν μπορεί να λειτουργήσει

Στην κατεχόμενη Κύπρο αναμένεται να μεταφέρει την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος Ερντογάν, τις επόμενες ημέρες, διοργανώνοντας φιέστα με εγκαίνια δήθεν νέου τερματικού σταθμού, στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Ερντογάν: Ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων η ατμόσφαιρα με την Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται στα Κατεχόμενα στις 18 Απριλίου, όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ, τα οποία ωστόσο, επικαλούμενα τουρκικά μέσα, σημειώνουν ότι όλα είναι μια κούφια φιέστα: Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, τεχνικά ούτε ο τερματικός σταθμός ούτε ο νέος διάδρομος είναι έτοιμοι, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από «αξιωματούχους». Στελέχη της «πολιτικής αεροπορίας», από την άλλη, έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν εάν πιεστούν να ανοίξουν τερματικό και διάδρομο πριν να είναι έτοιμα τεχνικά κι από πλευράς ασφάλειας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η είδηση ότι ο νέος τερματικός μπορεί να ανοίξει χωρίς να είναι έτοιμος, προκαλεί ανησυχία στον τουριστικό τομέα, γιατί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στις αφίξεις πτήσεων, καθώς αρχίζει το Μπαϊράμι, τον μήνα μετά το Ραμαζάνι.  «Τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν επίσης ότι αν το άνοιγμα γίνει αυτή την ημερομηνία θα αντιμετωπίσουν μεγάλο λειτουργικό κίνδυνο».

«Πυρά» Ερντογάν κατά του Αμερικανού πρέσβη – Οργισμένος για τη συνάντηση με τον Κιλιτσντάρογλου

Σύμφωνα με το Sigmalive, τα εγκαίνια επρόκειτο να γίνουν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και διάφορες ημερομηνίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Σάλο έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα και νέα δημοσιεύματα που φέρουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που διαχειρίζεται το «αεροδρόμιο» να μην πληρώνει φόρους και τα άλλα συμφωνημένα τέλη, στο ψευδοκράτος. Ο Εμρουλάχ Τουρανλί φέρεται να είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο κι έχει διασυνδέσεις με το ΑΚΡ και την κυβέρνηση στην Τουρκία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ