Τουρκία: Βάση με drone στα Κατεχόμενα; – Οι δηλώσεις Ερντογάν για μια ενδεχόμενη επίθεση

Μιλώντας σε νέους στην Εθνική Προεδρική Βιβλιοθήκη με αφορμή την επέτειο της απόβασης του Μουσταφά Κεμάλ στη Σαμσούντα στις 19 Μαΐου, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην ίδρυση αεροπορικής βάσης για drone και για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

“Πρέπει να είμαστε δυνατοί σε οποιαδήποτε επίθεση στην περιοχή” είπε ο Ερντογάν ο οποίος προανήγγειλε την επίσκεψή του στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου απ’ όπου θα απευθύνει τα “απαραίτητα μηνύματα” σε ολόκληρο τον κόσμο.

“Στη Βόρεια Κύπρο (όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα) διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Έρτζαν και υπάρχει κι άλλο ένα. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Γιατί κάνουμε αυτή την κινητοποίηση; Διότι σε ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί” είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το sigmalive.com.

Παράλληλα, κατά την ομιλία του ο Ερντογάν υπαινίχθηκε “καλά νέα” σχετικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που προέρχονται από την Ανατολική Μεσόγειο, επικαλούμενος παρόμοια ανακοίνωση για εύρημα αερίου της Μαύρης Θάλασσας τον Αύγουστο του 2019.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.