Ερντογάν: Αναγνωρίζει «κενά» αλλά επιτίθεται στους επικριτές για την ανταπόκριση της κυβέρνησης στον φονικό σεισμό

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγνώρισε «κενά» στην ανταπόκριση των αρχών στον σεισμό που έπληξε τη χώρα του και τη Συρία, καταδικάζοντας ωστόσο την κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του.

«Τώρα είναι ώρα για ενότητα, για αλληλεγγύη. Σε μια περίοδο όπως αυτή, δεν μπορώ να ανεχθώ ανθρώπους που διεξάγουν αρνητικές εκστρατείες για πολιτικά συμφέροντα», είπε σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη νότια επαρχία Χατάι, μια από τις πιο πληγείσες στα σύνορα με τη Συρία.

«Φυσικά, υπάρχουν κενά, είναι αδύνατο να ήμασταν προετοιμασμένοι για μια τέτοια καταστροφή», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα επισπεύσει την απομάκρυνση των ερειπίων και την κατασκευή κατοικιών.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανέρχεται στους 9.057, συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, αδύνατη ήταν η πρόσβαση στο Twitter σε μεγάλους παρόχους κινητής τηλεφωνίας της Τουρκίας, εν μέσω της αυξανόμενης κριτικής στο διαδίκτυο για την απάντηση της κυβέρνησης Ερντογάν για τον φονικό σεισμό.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι δεν είχαν πρόσβαση στο Τwitter στην Τουρκία.

Η υπηρεσία παρακολούθησης διακυβέρνησης του διαδικτύου netblocks.org επεσήμανε ότι η πρόσβαση στο Twitter ήταν περιορισμένη “σε αρκετούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στην Τουρκία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ