Έρευνα-Κορονοϊός: Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζουν όσοι μολυνθούν από τη βρετανική μετάλλαξη

Διαφορές στα συμπτώματα που προκαλεί η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού σε σχέση με την γνωστή COVID-19, εντόπισαν επιστήμονες στη Βρετανία. Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στη βρετανική μετάλλαξη είναι πιθανότερο να εμφανίζουν συμπτώματα όπως βήχας, πονόλαιμος και κόπωση και λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν αγευσία και ανοσμία.

Η παραλλαγή, η οποία εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στη νοτιοανατολική Αγγλία, θεωρείται ότι είναι περισσότερο μεταδοτική και ενδεχομένως να συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, παρότι τα στοιχεία που υποδηλώνουν αυξημένα ποσοστά θανάτων δεν είναι ακόμη ισχυρά.

Η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχουν παρατηρηθεί κι άλλες διαφορές μεταξύ εκείνων που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων ασθενών με COVID-19.

“Η απώλεια της γεύσης και η απώλεια της όσφρησης ήταν σημαντικά λιγότερο κοινές στα θετικά τεστ που ήταν συμβατά με την νέα παραλλαγή παρά στα τριπλά θετικά”, ανέφερε η Υπηρεσία, με βάση την ανάλυση που έγινε την περίοδο από 15 Νοεμβρίου 2020 ως 16 Ιανουαρίου 2021.

‘Ένα “τριπλά θετικό” αποτέλεσμα σε PCR τεστ (δηλαδή με την μοριακή μέθοδο ανάλυσης PCR) υποδηλώνει ότι κάποιος έχει μολυνθεί με τον κορονοϊό, αλλά όχι με τη βρετανική παραλλαγή. “Άλλα συμπτώματα ήταν περισσότερο κοινά στους μολυσμένους με τη νέα παραλλαγή με τις μεγαλύτερες διαφορές να είναι ο βήχας, ο πονόλαιμος, η κόπωση, η μυαλγία και ο πυρετός”, επισημαίνει η Υπηρεσία.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως “δεν υπάρχουν αποδείξεις για διαφορές αναφορικά με τα συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, της δύσπνοιας και των πονοκεφάλων”.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.