Επιβεβαιώνεται ότι το σήμα που εντοπίστηκε ανήκει στο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους

Το σήμα το οποίο εντοπίστηκε από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό στη Μεσόγειο, στην περιοχή όπου συνετρίβη την 19η Μαΐου το αεροσκάφος Airbus A320 της EgyptAir ανήκει στο ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου των αιγυπτιακών αερογραμμών, σύμφωνα με τους ερευνητές της γαλλικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

«Το σήμα από τη συσκευή εντοπισμού του ενός καταγραφέα δεδομένων πτήσης μπόρεσε να εντοπιστεί από τον εξοπλισμό της εταιρείας Alseamar που είναι ανεπτυγμένο στο σκάφος Laplace του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού», επιβεβαίωσε σε μια ανακοίνωσή του ο Ρεμί Ζουτί, διευθυντής του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA).

«Ο εντοπισμός αυτού του σήματος είναι ένα πρώτο βήμα», πρόσθεσε.

Έγινε «βάσει της ανάλυσης των διαθέσιμων δεδομένων από τα ραντάρ και του σήματος της συσκευής εντοπισμού σε περίπτωση κινδύνου, που επέτρεψαν να προσδιοριστεί μια περιοχή έρευνας κατά προτεραιότητα και (πλέον) αναπτύσσονται μέσα (στην περιοχή αυτή). Το έργο αυτό εκτελείται σε στενή συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές», διευκρίνισε ο Ζουτί.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιγυπτιακές αρχές είχαν ανακοινώσει λίγη ώρα νωρίτερα τον εντοπισμό από ένα πλοίο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού ενός «σήματος που πιθανόν εκπέμπεται» από το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του A320 της EgyptAir.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, η επιχείρηση για την ανέλκυση των δύο μαύρων κουτιών του αεροπλάνου αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα, καθώς αναμένεται να φθάσει εκεί ένα πλοίο με ειδικευμένο εξοπλισμό για τον σκοπό αυτό.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικό πλοίο εντόπισε σήματα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της EgyptAir

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ