Επίθεση Τσαβούσογλου στην Ελλάδα – Επιδίδεται σε αυτό-εξευτελιστική συμπεριφορά

Επίθεση την Ελλάδα εξαπέλυσε με συνέντευξή του στην εφημερίδα, “Yeni Birlik” ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ισχυρίστηκε ότι το επεισόδιο με τη Γαλατάσαραϊ έγινε σκόπιμα, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα με την πολιτική που ακολουθεί γενικότερα αυτό-εξευτελίζεται.

«Όλοι οι παίκτες και ολόκληρη η ομάδα της Γαλατά ήταν εμβολιασμένοι. Λάβαμε μια κοινή απόφαση για την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ο ένας του άλλου και τα έγκυρα τεστ διεξήχθησαν εγκαίρως. Εάν η υγεία είναι το ζήτημα εδώ, αυτό που θα έκανε κάποιος είναι να δει τα τεστ. Όλοι αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα των τεστ της Τουρκίας. Όλοι γνωρίζουν ότι πολλές χώρες έχουν συμφωνήσει να τα αναγνωρίσουν. Αυτό που έγινε στην Ελλάδα ήταν σκόπιμο», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, ο οποίος εν συνεχεία επιτέθηκε στη χώρα μας

«Φυσικά, εμείς ως Τουρκία θα θέλαμε να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας με ένα γειτονικό κράτος σε ένα ορισμένο επίπεδο, εμείς, επίσης, δεν καταφύγαμε ποτέ στα είδη αυτό-εξευτελιστικής συμπεριφοράς που έχει επιδείξει η Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις, αλλά υπάρχει μία βασική αρχή που είναι γνωστή ως αμοιβαιότητα στις διεθνείς σχέσεις και γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να δώσουμε μια ισότιμη απάντηση όταν το απαιτεί η περίσταση», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση που ανέφερε ότι «με την Ελλάδα φαίνεται να συμβαίνει το ένα μετά το άλλο, αλλά είμαστε πάντα μετριοπαθείς στο πώς απαντάμε. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα;».

«Επιπλέον, μέσω των πολλών βημάτων στα οποία έχουμε προβεί όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε καταστήσει σαφές, τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ότι δεν θα κάτσουμε να δούμε τα δικαιώματά μας να υφαρπάζονται και ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Ωστόσο, και οι δύο πλευρές θα επωφεληθούν από τις καλές σχέσεις. Έχουμε προβεί πρόσφατα σε βήματα για αυτό το σκοπό, αλλά ελπίζω ότι δεν θα δούμε να επαναλαμβάνεται μία τέτοια ‘ασεβής συμπεριφορά’», είπε ακόμη ο κ. Τσαβούσογλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ