Επίθεση Λέτα στην κεντροδεξιά

Επίθεση Λέτα στην κεντροδεξιά

Ο Ενρίκο Λέτα ζητεί από την κεντροδεξιά να εκφράσει τη θέση της στο κοινοβούλιο κατά την ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη Τρίτη, ενώ απάντησε άμεσα στην πρόθεσή της να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, απάντησε άμεσα στην ιταλική κεντροδεξιά, η οποία έκανε γνωστή λίγο νωρίτερα την πρόθεσή της να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση συνεργασίας.

Ειδικότερα, ο κεντροαριστερός Ιταλός Πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Ρώμης, θεωρεί ότι η κεντροδεξιά δεν πρέπει να επιχειρεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα και ότι η αδυναμία της κυβέρνησης να αναβάλει την αύξηση του ΦΠΑ -από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο- οφείλεται στη στάση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια του πρώην Πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που απειλεί εδώ και ημέρες με κυβερνητική κρίση.

Κατά συνέπεια, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τυχόν αναβολή της αύξησης αυτής δεν θα μπορούσε πιθανότατα να επικυρωθεί από το κοινοβούλιο.

Ο Λέτα πάντως, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θεωρεί ότι το Φόρτσα Ιτάλια πρέπει να πάρει επίσημα θέση στη γερουσία κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη Τρίτη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ