Επίθεση Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: Είχε δίκιο ο Έλληνας διοικητής για τη νηοψία στο «Rosaline A»

Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον έλεγχο που διεξήχθη σε τουρκικό πλοίο, ανοιχτά της Λιβύης, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ειρήνη», εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι ο έλληνας διοικητής και η Γερμανία σωστά ανέφεραν ότι ο Ερντογάν εμπόδισε φρεγάτα της ευρωπαϊκής αποστολής να ελέγξει ύποπτο τουρκικό πλοίο που κατευθυνόταν στο λιμάνι της Μισράτα.

«Στη Μεσόγειο έκαναν έλεγχο σε ένα πλοίο μας, ο Έλληνας διοικητής, η Ιταλία και η Γερμανία ενημερώνουν την Τουρκία πως θα κάνουν έρευνα. Πέρασαν τέσσερις ώρες και δεν δόθηκε απάντηση από την Τουρκία. Τέσσερις ώρες. Διότι κανένας δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ερντογάν. Τότε κάλεσαν την πρεσβεία μας στη Ρώμη. Πέρασε άλλη μια ώρα. Τότε λοιπόν ισχύει ο κανόνας της σιωπής του ΝΑΤΟ. Όταν δεν απαντάει κάποιος, τότε σημαίνει ότι συναινεί, αποδέχεται. Τότε έγινε η έρευνα στο πλοίο», είπε χαρακτηριστικά ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική από την εφημερίδα, «Yeni Safak» που στο πρωτοσέλιδο της ανέφερε ότι ««ο πειρατής ζει ανάμεσά μας» κατηγορώντας τον ότι μίλησε «σαν πράκτορας της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ