Επίθεση Ασάντ στη συριακή αντιπολίτευση

Επίθεση Ασάντ στη συριακή αντιπολίτευση

Η κρίση στη Συρία μπορεί να επιλυθεί μόνο με την πάταξη της “τρομοκρατίας”, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, αναφερόμενος στους αντάρτες που μάχονται κατά του καθεστώτος του, για περισσότερο από δύο χρόνια.

Σε μια σπάνια ομιλία του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Άσαντ ανέφερε ότι ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, που θεωρείται η αντιπολίτευση στη Συρία, έχει αποτύχει και δεν μπορεί να διαδραματίσει κανένα ρόλο στην εξεύρεση λύσης, για τον τερματισμό της σύγκρουσης που έχει αιματοκυλίσει τη χώρα από το 2011.

«Δεν μπορεί να βρεθεί λύση με την τρομοκρατία, παρά μόνο με την καταστολή της από ένα σιδερένιο χέρι», δήλωσε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ. «Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα σκεφτόταν ότι η τρομοκρατία μπορεί να ελεγχθεί από την πολιτική», πρόσθεσε. Κατά την ομιλία του, διάρκειας 45 λεπτών, ο πρόεδρος της Συρίας κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να πολεμήσουν και να καταστείλουν την εξέγερση. «Η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στο πεδίο της μάχης», είπε.

Κατά τον πρόεδρο της Συρίας, οποιαδήποτε βήματα προς μια πολιτική λύση, μπορεί να συνδυαστούν με τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των ανταρτών.

Από το Μάρτιο του 2011, όταν στη Συρία ξεκίνησε η εμφύλια σύγκρουση, με απαίτηση την πολιτική αλλαγή και την πτώση του καθεστώτος Άσαντ, σύμφωνα με εκθέσεις του ΟΗΕ έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι. Η εμφύλια σύγκρουση έχει επίσης αναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ η χώρα βυθίστηκε σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ