Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Ομάδες ανταρτών πραγματοποίησαν επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και κατέλαβαν ένα κτίριο στην περιοχή βορειοανατολικά της αφγανικής πρωτεύουσας, με την αστυνομία να αντεπιτίθεται επιχειρώντας να επανακτήσει τον έλεγχο του κτιρίου. Η επίθεση ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωί λίγο πριν την ανατολή του ηλίου και συνεχιζόταν τουλάχιστον δύο ώρες αργότερα.

«Η μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μια επίθεση αυτοκτονίας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ, Χασχμάτ Στανεκζάι. Η αστυνομία είπε ότι μια ομάδα εισβολέων εισήλθε σε ένα κτίριο δυτικά του αεροδρομίου. «Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και οι συγκρούσεις συνεχίζονται με τους επιτιθέμενους», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η τελευταία επίθεση στην Καμπούλ έγινε στις 24 Μαΐου, όταν αντάρτες Ταλιμπάν ξεκίνησαν μια επτάωρη επιχείρηση αυτοκτονίας, στο κέντρο της Καμπούλ. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις αντάρτες σε αυτή την επίθεση. Οι ένοπλοι είχαν καταφύγει, στο κτίριο του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση, που βρίσκεται σε μια περιοχή όπου στεγάζονται και άλλες διεθνείς οργανώσεις. Η κυβέρνηση είχε εξάρει την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων ασφαλείας που με τις ενέργειές τους περιόρισαν τον αριθμό των θυμάτων.

Η ποιότητα της δουλειάς των δυνάμεων ασφαλείας είναι πράγματι ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση στον πόλεμο κατά των Ταλιμπάν, ειδικά αφότου οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν το 2014. Η αστυνομία και ο στρατός καθοδηγούνται από τον διεθνή συνασπισμό, αλλά πολλοί αμφισβητούν την ικανότητά τους να επιβάλλουν την ειρήνη σε μια χώρα που δοκιμάζεται από 12 χρόνια πολέμου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ