Επίσκεψη στα Κατεχόμενα

Η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε σήμερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αποστείλει αντιπροσωπεία του στα Κατεχόμενα το ταχύτερο δυνατόν ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν τον αντίκτυπο της εποικιστικής πολιτικής που ακολουθεί το Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Ριγιάντ Μανσούρ, κατέθεσε το αίτημα τούτο στο ΣΑ τη στιγμή που ο αναπληρωτής ΓΓ του ΟΗΕ για τις πολιτικές υποθέσεις Λιν Πάσκοου εξέφραζε την ανησυχία του Οργανισμού για την κατάσταση στην περιοχή και χαρακτήριζε τις συνθήκες στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη «επικίνδυνες και σε τελική ανάλυση αβίωτες».

Ο Μανσούρ τόνισε πως απέστειλε μία επιστολή σε καθένα από τα 15 μέλη του ΣΑ ζητώντας τους να οργανώσουν την αποστολή αυτή το ταχύτερο δυνατόν για να διαπιστωθεί «η εκρηκτική κατάσταση στα Κατεχόμενα εξαιτίας των προκλήσεων του Ισραήλ, το οποίο έχει εντείνει την εποικιστική του εκστρατεία».

“Είναι η καλύτερη στιγμή για το ΣΑ να επισκεφθεί την Παλαιστίνη και για τα μέλη του να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασιν την πραγματικότητα που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός», τόνισε ο ίδιος κατά την έξοδό του από την σύνοδο που οργανώθηκε από το ΣΑ για τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η κίνηση τούτη από παλαιστινιακής πλευράς αποβλέπει στο να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ, η οποία παραμένει αποτελματωμένη από το 2010. Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ρον Πρόσορ εξέφρασε την “έκπληξή” του για το παλαιστινιακό αίτημα, εκτιμώντας πως αποτελεί ένα τέχνασμα για να στρέψει την προσοχή από την κρίση στη Συρία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ