Επίσκεψη Μπάιντεν σε κοινότητα στην πολιτεία του Μισισίπι που επλήγη από ανεμοστρόβιλο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν θα επισκεφθούν αύριο Παρασκευή το Ρόλινγκ Φορκ, κοινότητα στην πολιτεία Μισισίπι (νότια) που πρόσφατα χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες Τετάρτη.

Το προεδρικό ζεύγος, κατά το δελτίο Τύπου, «θα επαναλάβει τη δέσμευσή του να υποστηρίξει τους κατοίκους του Μισισίπι για όσο χρειαστεί» μετά το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλων που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 25 νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές στην πολιτεία του αμερικανικού Νότου.

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν θα συναντηθούν με μέλη υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, αιρετούς και κατοίκους, προστίθεται στην ανακοίνωση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Η Ρόλινγκ Φορκ, κοινότητα περίπου 2.000 κατοίκων, δέχτηκε βαρύ χτύπημα την περασμένη εβδομάδα, καθώς ανεμοστρόβιλοι σάρωναν το δυτικό τμήμα της πολιτείας του Μισισίπι, σπέρνοντας την καταστροφή σε έκταση μήκους τουλάχιστον 150 χιλιομέτρων.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί, ενώ η μικρή πόλη υπέστη εκτεταμένες ζημιές.

Ο κ. Μπάιντεν διέταξε την Κυριακή να προσφερθεί βοήθεια από τις υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους, ιδίως για να ανεγερθούν προσωρινά καταλύματα, να προχωρήσουν ταχύτερα οι εργασίες αποκατάστασης και να προσφερθούν χαμηλότοκα δάνεια για να καλυφθούν απώλειες περιουσιακών στοιχείων που δεν είχαν ασφαλιστικές καλύψεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ