Επιμένει η Τιμοσένκο…

Αποφασισμένη να συνεχίσει την απεργία πείνας, την οποία πραγματοποιεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακομεταχείρση που έχει υποστεί στη φυλακή, είναι η Γιούλια Τιμόσενκο.

Σύμφωνα με την Γεβγκένια Τιμοσένκο, την 20χρονη κόρη της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, οι δηλώσεις πολιτικών ότι θα μποϊκοτάρουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ουκρανία, η οποία φιλοξενεί τους αγώνες μαζί με την Πολωνία, έχουν αναπτερώσει το ηθικό της 51χρονης μητέρας της.

Ερωτηθείσα -σε συνέντευξή της σε αυστριακή εφημερίδα- εάν η μητέρα της θα συνεχίσει την απεργία πείνας που άρχισε στις 20 Απριλίου, η Γεβγκένια απάντησε:«Ναι, αυτό σκοπεύει να κάνει. Θα συνεχίσει τη διαμαρτυρία της, με όλες τις συνέπειες, μέχρις ότου ληφθούν αποφάσεις. Αυτή είναι η πρόθεσή της και αυτό είναι που φοβάμαι. Πραγματικά φοβάμαι για τη ζωή της μητέρας μου».  

Αναφερόμενη στο μποϊκοτάζ, είπε πως έχει δώσει δύναμη στην Γιούλια Τιμόσενκο και τη βοηθάει πάρα πολύ ψυχολογικά. «Η διεθνής υποστήριξη την κάνει δυνατή», τόνισε. «Η μητέρα μου δεν περίμενε αυτήν την τεράστια διεθνή αντίδραση, η οποία ήλθε ως απίστευτο δώρο.»    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ