Επικοινωνία του Πούτιν με τον Ομπάμα για την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία

O Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν να βοηθήσουν περαιτέρω προκειμένου να διασφαλιστεί η παύση των εχθροπραξιών στην Συρία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Ο Πούτιν υπογράμμισε την ανάγκη να διαχωριστεί η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, όπως επίσης η ανάγκη του κλεισίματος των συνόρων Συρίας – Τουρκίας.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών προσθέτοντας από την πλευρά του ότι οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του είχαν μια «έντονη συζήτηση» σχετικά με τη Συρία και την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ διατύπωσε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία.

«Διατηρούμε τις σοβαρότερες ανησυχίες ότι οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να βαλτώσουν εάν όχι να καταρρεύσουν» υπογράμμισε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στην Αίγυπτο.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε η εκεχειρία να παραμείνει σε ισχύ και όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση προκειμένου η μετάβαση να έχει προοπτικές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ – Δημοσιογράφος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης από τη Συρία

Παρέμβαση του Ομπάμα στην Μέρκελ για οικονομική κρίση και προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ