Επικήρυξη 2 εκατ.€ για τον θάνατο ομογενών

Επικήρυξη 2 εκατ.€  για τον θάνατο ομογενών

Με δυο εκατομμύρια δολάρια επικήρυξε η αστυνομία της Βικτώριας στην Αυστραλία τους δολοφόνους δύο ομογενών. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μπέλια και τον Γιώργο Γερμανό. Και οι δυο τους συμπεριλαμβάνονται στα θύματα του θλιβερού απολογισμού του «πολέμου των συμμοριών» που συγκλόνισε τη Μελβούρνη και άφησε πάνω από τριάντα νεκρούς, ανάμεσά τους τουλάχιστον τέσσερις Ελληνοαυστραλούς, πολλούς τραυματίες και αρκετά άτομα στη φυλακή.

Ο Δημήτρης Μπελιάς, έπεσε νεκρός το 1999. Πυροβολήθηκε εν ψυχρώ με μία σφαίρα στο κεφάλι, σε πάρκιγκ. Φέρεται ότι είχε δημιουργήσει χρέη που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο δολάρια και αδυνατούσε να τα ξεπληρώσει.

Η δολοφονία του Γιώργου Γερμανού σε πάρκο είχε όλα τα χαρακτηριστικά μαφιόζικης εκτέλεσης (μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος). Δολοφονήθηκε το 2001. Ο 41χρονος ομογενής, παλιός αθλητής της άρσης βαρών και με διακρίσεις στην Αυστραλία, εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι δύο αυτές δολοφονίες σχετίζονται μεταξύ τους. Προσφέρει από ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον συμβάλει να συλληφθεί ο δολοφόνος του κάθε ομογενή.

Αν και πέρασαν πολλά χρόνια, έκτοτε η αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της να βρει τους δολοφόνους εκείνης της ταραγμένης περιόδου που ακόμα «ταλαιπωρεί» την κοινωνία της Μελβούρνης και απασχολεί τις διωκτικές και δικαστικές Αρχές.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.