«Έπεσε» το σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού εμβολιασμού στη Γαλλία μετά το διάγγελμα Μακρόν

«Έπεσε» η διαδικτυακή εφαρμογή Doctolib, μέσω της οποίας οι Γάλλοι κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν για την Covid-19, καθώς χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να συνδεθούν, λίγα λεπτά αφότου ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι από τον Αύγουστο θα χρειάζονται πιστοποιητικό για να μπουν σε μπαρ και εστιατόρια.

Λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα, όσοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο ή την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα λάμβαναν ένα μήνυμα που τους έλεγε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού συνδέσεων θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι το πρόγραμμα να επεξεργαστεί το αίτημά τους. Δέκα λεπτά μετά το διάγγελμα ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής έφτανε τα 20 λεπτά, λίγο αργότερα αυξήθηκε μέχρι τα 35.

Ο Μακρόν είπε ότι τα εμβόλια θα καταστούν υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και όποιος θέλει να πάει στον κινηματογράφο, σε ένα εστιατόριο ή να ταξιδέψει με τρένο ή λεωφορείο θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό ότι έχει εμβολιαστεί ή να έχει αρνητικό τεστ. Πρόσθεσε ότι το κράτος θα σταματήσει να πληρώνει για τα τεστ από το φθινόπωρο, εκτός και αν συνταγογραφούνται από γιατρό.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε εξάλλου ότι οι υγειονομικοί που δεν θα εμβολιαστούν δεν θα επιτρέπεται να πάνε στη δουλειά τους, ούτε θα πληρώνονται μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι LCI ο Ολιβιέ Βεράν τόνισε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να επιβληθούν υποχρεωτικά μέτρα, δεδομένου ότι η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού είναι ιδιαίτερα μεταδοτική.

Το Doctolib είναι ο μεγαλύτερος από τους πολλούς ιστοτόπους μέσω των οποίων οι Γάλλοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ