Επέμβαση Βρετανών κομάντο σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο – ΒΙΝΤΕΟ

Kαλά στην υγεία τους είναι τα μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, του υπό σημαία Λιβερίας και ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda, που κατελήφθη χθες από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις, όταν επτά παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό ζήτησαν να αποβιβαστούν στο βρετανικό έδαφος με απειλές κατά του πληρώματος.

To υπουργείο Ναυτιλίας επικοινώνησε με τις βρετανικές Αρχές, οι οποίες ανέφεραν ότι το συμβάν έχει λήξει και όλο το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Νιγηρία μεταφέροντας πιθανόν 42.000 τόνους πετρελαίου, βρίσκεται λίγα μίλια ανοιχτά τη Νήσου Γουάιτ στη Θάλασσα της Μάγχης και έχει σχηματιστεί ζώνη αποκλεισμού πέντε ναυτικών μιλίων από τις αρχές ασφαλείας.

Το «Andromeda» επρόκειτο να ελλιμενιστεί σήμερα το πρωί στο Σαουθάμπτον. Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, είπε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Sky ότι το πλήρωμα ήταν ασφαλές και πως η αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν κάνει μία υποδειγματική δουλειά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ