Επανήλθε στις προκλήσεις ο Ακάρ: Δικαίωμά μας οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Στη σκληρή ρητορική του Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο κινήθηκε σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μόλις λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι απέπλευσε το Barbaros. Υποστήριξε πως «είναι δικαίωμά μας οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ αναφέρθηκε και στο Κυπριακό υποστηρίζοντας πως αποτελεί εθνικό ζήτημα της Τουρκίας και στόχος της Άγκυρας είναι να καταστήσει μόνιμη την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή.

«Η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας εκεί», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ στο πλαίσιο της Ημέρας Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στην Άγκυρα.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι οι δραστηριότητες γεώτρησης σε περιοχές που η Τουρκία έχει εξουσιοδότηση στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελούν δικαίωμα της χώρας του και η Άγκυρα χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα. «Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ με τους αδελφούς μας εκεί, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με τα δικαιώματά μας και το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακόμη, επανέλαβε ότι οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ θα είναι μάταιη και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ