Επανήλθε ο Κλούνεϊ στο θέμα των γλυπτών

Επανήλθε ο Κλούνεϊ στο θέμα των γλυπτών

Επανήλθε στο θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ μετά την αρχικά αμήχανη απάντηση που είχε δώσει στην Ελληνίδα δημοσιογράφο που τον ρώτησε την άποψή του για την επιστροφή τους στη χώρα μας.

Ο πολιτικά ευαισθητοποιημένος σταρ κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας του ταινίας «Μνημείων Άνδρες» στο Λονδίνο, επισήμανε ότι η ερώτηση για τα γλυπτά που άρπαξε ο Ελγιν, αν και ήταν μία από τις 100 στη συνέντευξη του Βερολίνου, προκάλεσε αναστάτωση. Γι αυτό κι όπως είπε έκανε μια μικρή έρευνα για να «βεβαιωθώ ότι δεν είχα κάνει εντελώς λάθος… Ακόμη και στην Αγγλία οι σχετικές δημοσκοπήσεις λένε, σαφώς, πως οι Άγγλοι τάσσονται υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα». Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο γεγονός ότι το Βατικανό και το Μουσείο Γκετί στο Λος Άντζελες, έχουν επιστρέψει τμήματα του Παρθενώνα» και τόνισε ότι  το καλύτερο που θα έπρεπε να γίνει είναι να επιστραφεί ένα σπασμένο κομμάτι τέχνης εκεί που ανήκει».

Από τη πλευρά του ο συμπρωταγωνιστής του στην ταινία Μπιλ Μάρει δήλωσε: «Μοιάζει σαν παγκόσμιο πρόβλημα. Σε ποιον ανήκει αυτή η τέχνη; Από πού προήλθε; Έχουν το δικαίωμα να τα δώσουν πίσω; Θεωρώ, ότι είναι πολύ καλά εδώ, σίγουρα. Το Λονδίνο ασφυκτιά από κόσμο. Στην Ελλάδα υπάρχει πολύς χώρος για αυτά, πολύς χώρος. Η Αγγλία θα πρέπει να ηγηθεί αυτού του πράγματος. Να αφήσει τα έργα να γυρίσουν εκεί από όπου προήλθαν. Εάν τα μάρμαρα είναι όλα μαζί, οι Έλληνες θα είναι γενναιόδωροι και θα τα δανείζουν κάθε τόσο για λίγο, όπως γίνεται με τα έργα τέχνης».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ