Εντοπίστηκε ένα μέρος των κλοπιμαίων από την κινηματογραφική ληστεία στο Ritz

Λίγες ώρες μετά την κινηματογραφική ληστεία στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι, η γαλλική αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει μέρος των κοσμημάτων συνολικής αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ. «Ένα μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε στη διάρκεια της σύλληψης τριών εκ των φερόμενων δραστών», επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, χωρίς όμως να διευκρινίζουν την αξία των κοσμημάτων που βρέθηκαν.

Ένας από τους δύο ληστές που διέφυγαν έχασε τον σάκο στον οποίο είχε τοποθετήσει κοσμήματα και ρολόγια, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Χθες Τετάρτη το απόγευμα πέντε άνδρες λήστεψαν το ξενοδοχείο Ritz στην πλατεία Βεντόμ στο κέντρο του Παρισιού και άρπαξαν κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας.

Τρεις από τους δράστες εισήλθαν στο ξενοδοχείο από μια πίσω πόρτα, σύμφωνα με δύο αστυνομικές πηγές. Φορώντας γάντια, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας τσεκούρια και όπλα έσπασαν τις βιτρίνες όπου εκτίθονταν τα κοσμήματα και τα ρολόγια, ενώ δύο συνεργοί τούς περίμεναν έξω.

Στη συνέχεια «θέλησαν να φύγουν και πάλι από την πίσω πλευρά του ξενοδοχείου, όμως οι πόρτες είχαν μπλοκάρει», εξήγησε μία από τις πηγές. Οι τρεις ληστές έδωσαν από ένα παράθυρο τη λεία στους συνεργούς τους, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή.

Ένας εξ αυτών χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο, ενώ ο δεύτερος ένα δίκυκλο, όμως κατά τη διάρκεια της φυγής του του έπεσε ο σάκος με τα κλοπιμαία.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ