Έντονη αντίδραση του Παρισιού μετά τα προσβλητικά σχόλια του Ερντογάν για τον Μακρόν: Καλεί τον Τούρκο πρέσβη για εξηγήσεις

Ο πρέσβης της Τουρκίας στη Γαλλία θα κληθεί στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις μετά τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

“Να είμαστε σαφείς, στις τελευταίες (χρονικά) υπερβολές του Τούρκου προέδρου, δεν υπάρχουν δηλώσεις, υπάρχουν προσβολές”, αντέδρασε η γαλλική προεδρία. “Αναμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να δώσει διευκρινίσεις. Ο πρεσβευτής θα κληθεί στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις”, υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε φραστικά σήμερα στον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει να ελέγξει εάν ο ίδιος είναι κλινικά νεκρός, αυξάνοντας έτσι την ένταση λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του Μακρόν που είχε χαρακτηρίσει την Ατλαντική Συμμαχία “κλινικά νεκρή” σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Economist, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: “Απευθύνομαι από την Τουρκία στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πρώτα εξέτασε εάν εσύ είσαι κλινικά νεκρός”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ