Ενώπιον της Δικαιοσύνης η Σακίρα για οικονομική απάτη ύψους 14,5 εκατ. ευρώ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης καλείται να παρουσιαστεί η Σακίρα στις 12 Ιουνίου στην περιφέρεια της Βαρκελώνης για φερόμενη οικονομική απάτη ύψους σχεδόν 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δικαστήριο της περιοχής Εσπλούγες δε Λιουμπρεγάτ έκανε “δεκτές τις διώξεις της εισαγγελίας” σε βάρος της τραγουδίστριας, ανακοίνωσε το ανώτερο δικαστήριο της Καταλονίας, όπου η τραγουδίστρια συζεί με τον σύντροφό της, αμυντικό της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ.

Η εισαγγελία κατηγορεί τη Σακίρα ότι δεν πλήρωσε τους φόρους της στην Ισπανία για την περίοδο μεταξύ 2011 και 2014 παρότι διέμενε εκεί, σύμφωνα με την εισαγγελία. Οι διώξεις αφορούν ωστόσο μόνο την περίοδο 2012-2014, καθώς οι υποθέσεις που χρονολογούνται το 2011 έχουν ήδη παραγραφεί.

Η 42χρονη τραγουδίστρια είναι επίσημα ζευγάρι από το 2011 με τον Ζεράρ Πικέ, με τον οποίο έχει δύο παιδιά. Η Σακίρα μετέφερε τη φορολογική της κατοικία στην Ισπανία το 2015.

Η φορολογική της κατοικία ήταν πρωτύτερα στις Μπαχάμες, αλλά εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βαρκελώνης είχε δηλώσει πέρυσι στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτό “δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα”. Είχε τονίσει ότι ο σύντροφός της Σακίρα και τα παιδιά της διέμεναν στην περιοχή της Βαρκελώνης.

Οι δικηγόροι της Σακίρα εμμένουν στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής της προερχόταν έως το 2014 από τις διεθνείς της περιοδείες και ότι δεν ζούσε περισσότερο από έξι μήνες ετησίως στην Ισπανία, προϋπόθεση για να φορολογείται στη χώρα.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ