Εννέα διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο στο Μεξικό

Εννέα διαμελισμένα πτώματα ανακάλυψαν οι αρχές του Μεξικού μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Το περιστατικό συνέβη στη Βερακρούζ η οποία πλήττεται από μεγάλη εγκληματικότητα. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας εκτιμά ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για θύματα ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς πιστεύεται πως ήταν μέλη καρτέλ ναρκωτικών κρίνοντας από τα τατουάζ τους, ανέφερε ο κυβερνήτης Μιγκέλ Άνχελ Γιούνες.

Πριν από τον εντοπισμό του αυτοκινήτου στη Χαλάπα, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, η οποία διαθέτει σημαντικό πετρελαϊκό πλούτο, η αστυνομία βρήκε το πτώμα ενός άνδρα ο οποίος φαίνεται πως δολοφονήθηκε ενώ προσπαθούσε να αποδράσει από τους δεσμώτες του, ανέφερε ο Γιούνες.

Η αυξανόμενη ένταση των συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών συνέβαλε καθοριστικά στο ότι το 2017 καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ ανθρωποκτονιών στο Μεξικό. Η περασμένη χρονιά ήταν ιδιαίτερα πολυαίμακτη για τη Βερακρούς.

Οι φόνοι στην Πολιτεία αυτή, στον Κόλπο του Μεξικού, αυξήθηκαν κατά 35% από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Στη Βερακρούς εξάλλου διαπράχθηκαν τέσσερις από τις δώδεκα δολοφονίες δημοσιογράφων της περασμένης χρονιάς.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.