Ενίσχυση της σταθερότητας “βλέπει” ο Λέτα

Ενίσχυση της σταθερότητας “βλέπει” ο Λέτα

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα σχετικά με το μέλλον της κυβέρνησής του στην ομιλία του σε συνέδριο που οργάνωσαν στη Ρώμη σήμερα οι Financial Times.

«Η σταθερότητα στην χώρα μας πρόκειται να αυξηθεί. Η κατάσταση ξεκαθάρισε τώρα κι όλοι μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Λέτα πρόσθεσε ότι η διάσπαση της κεντροδεξιάς παράταξης «μπορεί να θεωρηθεί πρακτική εφαρμογή και συνέπεια όσων συνέβησαν στις 2 Οκτωβρίου». Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης αναφερόταν στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, πριν από έξι εβδομάδες, χάρη στην πρώτη σημαντική διαφοροποίηση των «ανταρτών» της κεντροδεξιάς, οι οποίοι αμφισβήτησαν την επιδίωξη πρόωρων εκλογών από πλευράς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι «το 2014, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα επιτρέψει στην χώρα να μειώσει το δημόσιο χρέος της» και αυτό «θα αντιστρέψει την αρνητική πορεία των τελευταίων πέντε ετών».

Σχετικά με συγκεκριμένο θέμα ο Λέτα εξήγησε ότι «την εβδομάδα αυτή θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων με το οποίο ασχολείται το υπουργείο οικονομικών», ενώ προχώρησε στην πρόβλεψη ότι το επόμενο έτος η σχέση δημοσίου ελλείμματος-ΑΕΠ της Ιταλίας θα είναι περιορισθεί στο 2,5% και θα μπορέσει να μειωθεί τόσο η φορολογική πίεση όσο και το κόστος εργασίας.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.