Έγγραφο του Αναστασιάδη στον Μπαν Κι Μουν για το Κυπριακό

Αναλυτικό έγγραφο με τις ασύμβατες μέχρι σήμερα θέσεις της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς στα διάφορα κεφάλαια του Κυπριακού θα επιδώσει ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, στην κοινή συνάντηση τους με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι μόνο σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις φτάσουν στο «παρά πέντε της λύσης», θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό.

Επίσης, τόνισε, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιδιαιτησία και υποστήριξε πως «πρώτη φορά επιτυγχάνεται η διασφάλιση των βασικών ελευθεριών, ενώ και στο θέμα του πρωτογενούς δικαίου, υπήρξε μία διαφορετική προσέγγιση από την τουρκοκυπριακή πλευρά».

Σημείωσε ότι έχουν ξεκαθαρίσει επίσης τα ζητήματα της ιθαγένειας, της κυριαρχίας και της διεθνούς προσωπικότητας.

Συγκλίσεις δεν έχουν επιτευχθεί στον τομέα του εδαφικού, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος τόνισε ότι η θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι πως πρέπει να γίνουν ελάχιστες εδαφικές αναπροσαρμογές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η πάστορας που διέκοψε την ομιλία του Τραμπ – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ