Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα χρειαζόταν τουλάχιστον έναν χρόνο

Πηγή μέσα από το γραφείο της Τερέζα Μέι τόνισε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαζόταν τουλάχιστον έναν χρόνο για να διοργανωθεί, σύμφωνα με την επίσημη κατευθυντήρια γραμμή της κυβέρνησης που παρουσιάστηκε στους βουλευτές.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Μέι ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι ένα μονοσέλιδο έγγραφο παρουσιάστηκε σε βουλευτές κατά τη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την εξεύρεση του επόμενου βήματος για το Brexit. «Για να τροφοδοτήσουμε τις συζητήσεις, ένα πολύ σύντομο έγγραφο καθόρισε λεπτομερώς τον αριθμό των μηνών που θα χρειάζονταν, αυτό ήταν μόνο ενδεικτικό και η θέση μας φυσικά είναι ότι δεν θα διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα», ανέφερε η πηγή.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός διεξάγει συναντήσεις με βουλευτές όλων των κομμάτων σε μια προσπάθεια εξεύρεσης διεξόδου για τον τρόπο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, μετά τη συντριπτική ήττα που συνάντησε το σχέδιο που έφερε στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Παρά το γεγονός ότι η Μέι έχει επανειλημμένα απορρίψει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ μιας δεύτερης ψηφοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ