Εμβόλιο Pfizer: Πλήρης έγκριση από τον FDA

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν σήμερα την πλήρη έγκρισή τους για τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, ανακοίνωσε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή, στην πρώτη τέτοιου είδους έγκριση εμβολίου κατά της COVID-19. H αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) “ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19″ στη χώρα, αναφέρει σε ανακοίνωση.

Το εμβόλιο της Pfizer είχε λάβει από τον Δεκέμβριο άδεια επείγουσας χρήσης. Το εμβόλιο συνεχίζει να διατίθεται για τα παιδιά και τους εφήβους ηλικίας από 12 έως 15 ετών βάσει αυτής της άδειας υπό όρους, διευκρίνισε η FDA.

Παρότι εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν με ασφαλή τρόπο εμβόλια κατά της Covid-19, αναγνωρίζουμε ότι σε μερικούς, αυτή η έγκριση θα μπορεί να δώσει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό”, δήλωσε η προσωρινή επικεφαλής της FDA, Τζάνετ Γούντκοκ, την οποία επικαλείται η ανακοίνωση.

“Το σημερινό σημαντικό στάδιο μας φέρνει λίγο πιο κοντά στο να ανατρέψουμε την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Αυτή η πλήρης έγκριση μπορεί όχι μόνο να πείσει ορισμένους διστακτικούς, αλλά και να επιτρέψει σε ορισμένες αρχές να επιβάλουν τον εμβολιασμό χωρίς τον φόβο των νομικών προσφυγών. Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει συγκεκριμένα ότι όλα τα μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να εμβολιαστούν μόλις ανακοινωθεί η πλήρης έγκριση του εμβολίου.

“Αξιολογήσαμε τα επιστημονικά δεδομένα και τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε εκατοντάδες σελίδες” και “διενεργήσαμε τη δική μας ανάλυση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου”, δήλωσε ο Πίτερ Μαρκς, επιστημονικός υπεύθυνος στους κόλπους της FDA. Διευκρίνισε ότι η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου ελέγχθηκε επίσης, μεταξύ άλλων μέσω επισκέψεων στο εργοστάσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ