Εμβόλιο κορονοϊού: Μόνο οι μισοί Αμερικανοί πρόθυμοι να το κάνουν

Σε ενδιαφέροντα ευρήματα κατέληξε δημοσκοπική έρευνα στις ΗΠΑ που διενεργήθηκε αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα οποία, μόλις οι μισοί Αμερικανοί δηλώνουν πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την έρευνα από το Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research, το 1/4 των ενηλίκων Αμερικανών δεν είναι βέβαιοι αν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, ενώ άλλο 1/4 δηλώνουν ότι δεν θα το κάνουν.

Οι περισσότεροι έχουν ανησυχία για την ασφάλεια του εμβολίου και θέλουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μετά τα πρώτα εμβόλια. Σκεπτικισμός που θα μπορούσε να αποτρέψει την εκστρατεία κατά της πανδημίας που σκότωσε σχεδόν 290.000 Αμερικανούς. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τουλάχιστον το 70% των Αμερικανών πρέπει να εμβολιαστούν ώστε να επιτευχθεί η ανοσία.

Παρά τα ελπιδοφόρα νέα, τα συναισθήματα δεν έχουν αλλάξει πολύ από την έρευνα Μαΐου που διενήργησε και πάλι το AP-NORC, προτού ακόμη είναι ξεκάθαρο πως ένα εμβόλιο θα μπορούσε να δημιουργηθεί. Σε έρευνα που συμμετείχαν 1.117 Αμερικανοί, ενήλικες πολίτες, από τις 3-7 Δεκεμβρίου, 3 στους 10 είπαν ότι είναι πολύ ή εξαιρετικά αισιόδοξοι ότι τα πρώτα διαθέσιμα εμβόλια θα έχουν δοκιμαστεί σωστά για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Παρόμοιος αριθμός λέει ότι δεν είναι και τόσο σίγουροι γι’ αυτό. Οι υπόλοιποι είναι περίπου στο μέσο. Ανάμεσα σ αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, περίπου 3 στους 10 είπαν ότι δεν ανησυχούν μήπως ασθενήσουν βαριά από τον κορονοϊό και περίπου 1/4 είπαν ότι η πανδημία δεν είναι και τόσο σοβαρή όσο λένε κάποιοι άνθρωποι. Περίπου 7 στους 10 από αυτούς που είπαν ότι δεν θα εμβολιαστούν, ανησυχούν για παρενέργειες. Πάντως, η Pfizer και η Moderna δήλωσαν ότι οι δοκιμές τους έχουν αποκαλύψει ότι δεν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες μέχρι στιγμής. Όπως και με τα άλλα εμβόλια, όσοι τα κάνουν μπορεί να έχουν εξάντληση, πυρετό. ή πρησμένο μπράτσο από την ένεση., σημάδια ότι το ανοσοποιητικό ανακάμπτει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ