Εμβολιασμός ή μάσκα εν ώρα υπηρεσίας για τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης

Οι 36.000 αστυνομικοί της πόλης της Νέας Υόρκης έχουν πλέον δύο επιλογές: είτε να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού είτε να φορούν μάσκες όλη την ώρα, ενώ βρίσκονται σε υπηρεσία. Η αστυνομική διεύθυνση της αμερικανικής μεγαλούπολης εξέδωσε το ενημερωτικό δελτίο, στο οποίο περιλαμβάνεται η διαταγή, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο αρχιφύλακας Έντουαρντ Ράιλι, ένας εκπρόσωπος τύπου της NYPD. Η διαταγή εκδόθηκε ως απάντηση στο γεγονός ότι οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης έχουν μείνει πίσω στους εμβολιασμούς, σε μια χρονική περίοδο, όπου η παραλλαγή Δέλτα τροφοδοτεί την αύξηση των μολύνσεων Covid-19 και τις νοσηλείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Μεταξύ των αστυνομικών της Νέας Υόρκης, το ποσοστό εμβολιασμού ανέρχεται σε περίπου 47%, είπε ο Ράιλι απαντώντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ερωτήματα του Reuters. Το ποσοστό αυτό απέχει από το 68% όλων των ενήλικων Νεοϋορκέζων, που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία της πόλης. «Από τη στιγμή που οι εμβολιασμοί έγιναν διαθέσιμοι, ενθαρρύναμε τους εργαζόμενούς μας, ειδικά εκείνους που έρχονται σε επαφή με το κοινό, να εμβολιαστούν», τόνισε ο Ράιλι, προσθέτοντας πως η διαταγή αφορά και τους πολιτικούς εργαζόμενους των αστυνομικών τμημάτων.

Όλα τα μέλη του σώματος πρέπει να φορούν μάσκα, όταν έρχονται σε επαφή με το κοινό, ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής κατάστασής του, σύμφωνα με τη διαταγή. Αρκετοί αστυνομικοί, όλοι τους χωρίς μάσκα, εθεάθησαν να κάνουν περιπολία έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Χάρλεμ του Μανχάταν σήμερα. Δεν θέλησαν να απαντήσουν σε ερώτημα του Reuters σχετικά με τις σκέψεις τους για τη διαταγή.

Το ενημερωτικό δελτίο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης επισημαίνει πως «θα ληφθούν οι προσήκουσες πειθαρχικές κυρώσεις για τα μη εμβολιασμένα μέλη που θα εντοπίζονται να μην φορούν μάσκα όταν απαιτείται». Ωστόσο, δεν ανέφερε συγκεκριμένες κυρώσεις.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ