“Εμφύλιος” στη Γαλλία για αφίσα κατά της αστυνομικής βίας – ΦΩΤΟ

Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδότησε στη Γαλλία, η προκλητική αφίσα που κυκλοφόρησε μια συνδικαλιστική ένωση για την αστυνομική βία, στην οποία εικονίζεται ένα γκλομπ, μια λίμνη αίματος κι ένα έμβλημα της αστυνομίας, την ώρα μάλιστα που το κλίμα στη χώρα παραμένει τεταμένο, λόγω των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας.

«Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες, όχι να τους χτυπάει!» επισημαίνεται στην αφίσα, που αναρτήθηκε το Σάββατο στον ιστότοπο του συνδικάτου CGT των εργαζόμενων στους τομείς της ενημέρωσης και της επικοινωνίας.

«Μια πολιτική εξουσία που βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση και δυνάμεις επιβολής της τάξης που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, δεν προλαβαίνουμε πλέον να καταμετρούμε τις υπερβάσεις εξουσίας της αστυνομίας, που θέλει να υποτάξει τους νέους» μπορεί να διαβάσει κανείς στον ιστότοπο, που καλεί τους πολίτες να «ανταποδίδουν εάν υφίσταται ανάγκη».

Μια αφίσα «εξοργιστική», «εξαιρετικά σοκαριστική» και «πολύ άδικη», δήλωσε σήμερα στο France Info ο Ζαν-Μαρκ Φαλκόν, ο αρχηγός της αστυνομίας, ενώ συνδικαλιστές της αστυνομίας δεν κρύβουν την οργή τους μιλώντας για μία «έκκληση στο μίσος». Την αφίσα εκτός των άλλων καταδίκασαν πολλοί πολιτικοί.

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου: Δεν ήθελα εγώ το ΔΝΤ η Γερμανία το ήθελε

Ομολογία Γιούνκερ: Παρεμβαίνουμε σε πολλούς τομείς της ζωής των Ευρωπαίων

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ