Έμεινε παράλυτο το μισό της πρόσωπο μετά την επέμβαση αφαίρεσης όγκου – ΦΩΤΟ

Μία γυναίκα αντιμετωπίζει παραλυσία στο μισό της πρόσωπο έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη όταν υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο.

Η 25χρονη Σαμάνθα Τέιλορ, όταν ήταν έφηβη, υπέφερε από μηνιαίες ζαλάδες που πολλές φορές την ανάγκαζαν να ξυπνά και μέσα στη νύχτα. Μία μαγνητική αποκάλυψη ότι είχε μικρό όγκο στον εγκέφαλό της στα 18 της χρόνια. Ωστόσο, οι γιατροί αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε επέμβαση καθώς ο όγκος δεν ήταν καρκινικός και τα συμπτώματα ήταν πολύ λίγα.

Η Τέιλορ από το Γουορτσεστερσάιρ έκανε επανέλεγχο κάθε έξι μήνες ώστε να παρακολουθείται η ανάπτυξη του όγκου. Το 2014 οι γιατροί θεώρησαν ότι δεν χρειάζεται τόσο συχνή καταγραφή και μείωσαν τα ετήσια ραντεβού της στο ένα τον χρόνο καθώς ο όγκος παρέμενε σε καταστολή. Και όταν πια η κοπέλα νόμιζε ότι όλα είχε περάσει, οι ζαλάδες επέστρεψαν πολύ χειρότερες πριν από τέσσερα χρόνια προκαλώντας ακόμη και θολή όραση και φοβερούς πονοκεφάλους. Τον Ιούνιο η γυναίκα που έγινε οικονομολόγος και ζει στο Λονδίνο, υπεβλήθη σε επέμβαση στον εγκέφαλο για να αφαιρεθεί ο όγκος που πλέον είχε μεγαλώσει και είχε ξεπράσει τα 2,2 εκατοστά.

Ωστόσο, οι γιατροί εικάζουν ότι υπέστη εγκεφαλικό την ώρα της επέμβασης και αυτό προκάλεσε παράλυση στη δεξιά πλευρά του προσώπου της με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην μπορεί ούτε να πιει ούτε να φάει κανονικά. Μετά την επέμβαση είχε τυφλωθεί παροδικά.

“Ανησυχούσα για τους κινδύνους του χειρουργείου και αν θα ήμουν ίδια μετά. Αλλά μου άρεσε πολύ ο χειρουργός μου και του είχα απίστευτη εμπιστοσύνη. Έκανα επέμβαση τον Ιούνιο του 2019 όπου πιστεύουν ότι έπαθα εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδια καθώς μέρος του εγκεφάλου μου δεν αιματωνόταν στη διάρκεια του χειρουργείου και αυτό εξηγεί γιατί η δεξιά μου πλευρά είναι πολύ πιο αδύναμη. Μετά την επέμβαση δεν μπορούσα να δω για κάποιες μέρες. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα καθώς συμβαίνει μόνο όταν κοιτάζω αριστερά και δεξιά και μου έχουν δώσει ειδικά γυαλιά με πρίσμα να με βοηθήσουν με τη διπλή όραση καθώς τώρα τα βλέπω όλα διπλά. Λόγω της παράλυσης του προσώπου μου δεν μπορούσα να φάω κανονικά, να χρησιμοποιήσω καλαμάκι ή να σβήσω ένα κερί μέχρι πρόσφατα. Όσο πιο πολύ κουνάω το μάγουλό μου τόσο πιο εύκολο είναι να κάνω αυτά τα πράγματα” είπε η 25χρονη.

Η βιοψία επιβεβαίωσε ότι η Τέιλορ είχε έναν σπάνιο παιδικό όγκο του εγκεφάλου που θα συνέχιζε να αναπτύσσεται χωρίς να το αντιληφθεί. Η αιτία εμφάνισής του είναι άγνωστη. Η μάζα αυτή μεγαλώνει από τα κύτταρα που έχουν το σχήμα αστέρων στον εγκέφαλο που ονομάζονται αστροκύτταρα. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Σπάνιων Παθήσεων ο καρκίνος αυτός εκτιμάται ότι εμφανίζεται σε 14 παιδιά κάτω των 15 ετών στο ένα εκατομμύριο.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ