ΕΜΑ: Αξιολογείται η χρήση ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου για τη θεραπεία ασθενών της COVID-19 με πνευμονία

Την αξιολόγηση αίτησης για τη χρήση του φαρμάκου για την αρθρίτιδα Kineret για τη θεραπεία της COVID-19 σε ενήλικες ασθενείς με πνευμονία, οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ πρόσθεσε ότι θα εξετάσει τα δεδομένα, μεταξύ των οποίων τα αποτελέσματα από δύο συνεχιζόμενες κλινικές μελέτες που ερευνούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19.

To Kineret, το οποίο έχει επί του παρόντος άδεια για τη θεραπεία αριθμού φλεγμονωδών παθήσεων, παρασκευάζεται από τη σουηδική εταιρεία παρασκευής φαρμάκων για σπάνιες ασθένειες Sobi, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το φάρμακο αυτό μειώνει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και η δραστική του ουσία εμποδίζει την δραστηριότητα ενός χημικού αγγελιοφόρου στην ανοσοποιητική διαδικασία που οδηγεί σε φλεγμονή.

“Πιστεύεται ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να μειωθεί η φλεγμονή και η βλάβη των ιστών που συνδέεται με την COVID-19”, σημειώνει ο EMA, προσθέτοντας ότι αναμένει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του τον Οκτώβριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ