Ελβετία: Συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στις Άλπεις – Πληροφορίες για πολλά θύματα

Ένα αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Ponts-de-Martel της Ελβετίας, κοντά στα γαλλικά σύνορα, το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTN υπάρχουν πολλά θύματα, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στις Άλπεις  στην περιοχή Ponts-de-Martel κοντά στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γαλλία.  Το αεροπλάνο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας έπεσε  «σε δασώδη περιοχή η οποία είναι δύσκολη στην πρόσβαση».

Αυτό σημαίνει πως οι διασώστες και η αστυνομία αρχικά δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στα συντρίμμια. Το αεροπλάνο συνετρίβη σήμερα γύρω στις 10:20 το πρωί στην περιοχή Ponts-de-Martel στο καντόνι Neuchâtel. Η περιοχή είναι δύσβατη και οι  επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη.  Δεν ήταν ακόμα  δυνατή η επικοινωνία με όλες τις οικογένειες των επιβατών, ενώ  η αστυνομία δεν ανακοινώνει προς το παρόν τον αριθμό των θυμάτων, ούτε τον τόπο απογείωσης του αεροπλάνου.

To αεροσκάφος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν τουριστικό. Σύμφωνα με τα ελβετικά ΜΜΕ, έχουν σκοτωθεί πολλά άτομα.  Σύμφωνα με την ελβετική ραδιοτηλεόραση RTN, παρά το ότι  το δυστύχημα σημειώθηκε σε δύσβατη περιοχή,  τα σωστικά συνεργεία και ομάδες αστυνομικών κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο.

Η αστυνομία του καντονιού του Νεσατέλ δεν έχει δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες. Παραμένει άγνωστος ο τύπος του αεροσκάφους καθώς και το πόσα άτομα επέβαιναν σε αυτό. «Θα πρέπει πρώτα να ενημερωθούν οι οικογένειες των θυμάτων» εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Ζορζ-Αντρέ Λοζουέτ.

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ