Ελληνόκτητο το πρώτο φορτηγό πλοίο που πέρασε τα Στενά του Ορμούζ με ενεργό στίγμα από τις 2 Μαρτίου – Μεταφέρει τρόφιμα για το Ιράν

Ένα ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή (20/3) την πρώτη καταγεγραμμένη διέλευση προς τον Περσικό Κόλπο μέσω των Στενών του Ορμούζ από τις 2 Μαρτίου, όταν περιορίστηκε η κυκλοφορία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Το «Giacometti» της Oceanbulk πέρασε από τα Στενά του Ορμούζ με ενεργό το Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης (AIS) το οποίο μεταδίδει με ακρίβεια το στίγμα του. Πρόκειται για το πρώτο πλοίο που διέσχισε τα Στενά με ενεργοποιημένο το AIS από τις 2 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Lloyd’s List, το AIS του πλοίου αναφέρει ως προορισμό «Φορτίο τροφίμων για το Ιράν».

Η πορεία του πλοίου:

 

Σύμφωνα με το lloydslist.com, το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο έγινε το πρώτο φορτηγό χύδην φορτίου (σ.σ. εμπορεύματα που μεταφέρονται ασυσκεύαστα, δηλαδή χύμα, σε μεγάλες ποσότητες, απευθείας στους χώρους φόρτωσης πλοίων, ξηρών ή υγρών, είναι ομοιογενή υλικά, όπως σιτηρά, μεταλλεύματα, άνθρακας ή υγρά, όπως πετρέλαιο και χημικά) που διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ με ενεργοποιημένο το AIS από τις 2 Μαρτίου.

Το «Giacometti» (IMO: 9615377), με σημαία Λιβερίας και χωρητικότητα 81.713 dwt, ανήκει στην ελληνική εταιρεία Oceanbulk Shipping.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK