Έλληνας γιατρός στην Ισπανία: Δεν υπάρχει κρεβάτι σε Εντατική – BINTEO

Για απόδοση των μέτρων «καραντίνας», που ελήφθησαν με μεγάλη καθυστέρηση, κάνει λόγο ο Ζήσης Χαρμπαλής, παθολόγος σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης.

Όπως τόνισε ο γιατρός “αυτές οι μέρες είναι πολύ δύσκολες γιατί είμαστε δύο εβδομάδες καραντίνας. Είχαμε πολύ μεγάλη εισροή ασθενών. Τα καλά νέα είναι ότι θεωρείται πως έχουμε φθάσει στο peek της καμπύλης των διαγνώσεων. Ήδη αρχίζει και επιβραδύνεται αισθητά η καμπύλη, τις προηγούμενες ημέρες είχαμε μια αύξηση του 20% μετά 15%. Αυτό σημαίνει ότι η καραντίνα λειτουργεί. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Σήμερα βγήκε εγκύκλιος εσωτερική του υπουργείου Υγείας που λέει ότι υπάρχει περίπτωση να μεταφέρουμε ασθενείς από τη μια περιοχή στην άλλη, δηλαδή από τη Βαρκελώνη σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα” είπε ο κ. Χαρμπαλής.

Άργησε να πάρει μέτρα, υπήρχε και το θέμα των πολύ μεγάλων αεροδρομίων… από την άλλη τα μέτρα έγιναν νωρίτερα απ’ ό,τι στην Ιταλία αλλά έπρεπε να γίνουν νωρίτερα. Έπρεπε η καραντίνα να ξεκινήσει τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα” υπογράμμισε ο παθολόγος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ