Ελίας Χάουα:”Ο Κάστρο είναι καλά”

Ελίας Χάουα:”Ο Κάστρο είναι καλά”

Τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Φιντέλ Κάστρο, να αντιμετωπίζει προβλήματα στην υγεία του, έβαλε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα, ο οποίος διαβεβαίωσε από την Αβάνα ότι συναντήθηκε με τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης.

Ο 86χρονος Κάστρο “είναι πολύ καλά και πολύ διαυγής”, είπε ο Χάουα μιλώντας σε δημοσιογράφους σε ξενοδοχείο της Αβάνας. Πρόσθεσε ότι συζήτησε επί πέντε ώρες με τον Κάστρο, κυρίως για αγροτικά θέματα.

Εδώ και αρκετούς μήνες, επίμονες φήμες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο ανέφεραν ότι η υγεία του Κάστρο έχει επιδεινωθεί και μάλιστα ορισμένοι έγραψαν ότι έχει ήδη πεθάνει.

Η τελευταία εμφάνιση του Κάστρο ήταν στις 5 Απριλίου.

Οι φήμες ξεκίνησαν απο το διαδίκτυο επειδή ο Κάστρο δεν απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Ούγκο Τσάβες μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Βενεζουέλας, στις 7 Οκτωβρίου προκαλώντας την έκπληξη των μπλόγκερ.

Ο Χάουα αντικαταστάθηκε στην αντιπροεδρία της χώρας από τον υπουργό Εξωτερικών Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να είναι υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος στις τοπικές εκλογές, στις 16 Δεκεμβρίου, στην πολιτεία Μιράντα όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ηττημένο των προεδρικών εκλογών, Ενρίκι Καπρίλες.

ΠΗΓΗ: nooz.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ