Ελεύθερος ο Γάλλος φωτορεπόρτερ

Ελεύθερος ο Γάλλος φωτορεπόρτερ

 

Ένας Γάλλος φωτορεπόρτερ που είχε απαχθεί στο Αφγανιστάν πριν από τέσσερις μήνες αφέθηκε ελεύθερος, όπως έγινε γνωστό από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Καμπούλ.

“Επιβεβαιώνουμε ότι είναι ελεύθερος”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Ο Πιερ Μποργκί, πρώην εργαζόμενος στη γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αλληλεγγύη, έφτασε στην Καμπούλ τον περασμένο Νοέμβριο με σκοπό να κάνει φωτορεπορτάζ. Σύμφωνα με τον Σεντίκ Σεντίκι, τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, τον απήγαγαν τέσσερις ένοπλοι ενώ βρισκόταν στην πρωτεύουσα και τον μετέφεραν στην επαρχία Ουαρντάκ.

Παραμένει άγνωστο ποια οργάνωση ευθύνεται για την απαγωγή του.

“Οι φρουροί μας τον βρήκαν κοντά σε ένα φυλάκιο του Μαϊντάν Σαρ γύρω στις 9 το βράδυ της Κυριακής. Πιθανότατα κατάφερε να δραπετεύσει. Το μεταφέραμε στην Καμπούλ, στο υπουργείο Εσωτερικών, που θα τον παραδώσει στην πρεσβεία της Γαλλίας”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της Δύναμης Δημόσιας Τάξης του Αφγανιστάν, Σοΐμπ Σαρίφι.

Το Μαϊντάν Σαρ είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Ουαρντάκ, μιας περιοχής όπου έχουν διεισδύσει οι Ταλιμπάν και την οποία οι αφγανικές αρχές δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ