Ελέφαντας παλεύει με κροκόδειλο σε ποτάμι στην Ζάμπια – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ένας ελέφαντας γλιτώνει από την επίθεση ενός πεινασμένου κροκόδειλου, διώχνοντας το ερπετό από την ουρά του, την οποία είχε δαγκώσει.

Το κολοσσιαίο ζώο κολυμπούσε στα ρηχά νερά του ποταμού Luangwa στη δυτική Ζάμπια, όταν ο κροκόδειλος άρπαξε την ουρά του. Τότε ο ελέφαντας έτρεξε μανιωδώς προς την ξηρά, αλλά σταμάτησε κοντά στην ακτογραμμή όταν συνειδητοποίησε ότι ο κροκόδειλος δεν επρόκειτο να εγκαταλείψει τόσο εύκολα ένα πιθανό γεύμα.

Ο ελέφαντας άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από τον εαυτό του σαν να ήθελε να πιάσει την ουρά του. Το έκανε πολλές φορές, αλλάζοντας την κατεύθυνση κάθε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ δεν έπαψε να κουνά και την ουρά του.


Ο ελέφαντας τελικά αποτίναξε τον πεινασμένο κροκόδειλο με ένα τελευταίο κτύπημα της ουράς του, προτού βγει στη στεριά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
Μια τυχερή ομάδα οδηγών σαφάρι έτυχε να περνάει από το ποτάμι εκείνη την ώρα και να βιντεοσκοπήσει την σκηνή.

«Ήταν μια από εκείνες τις ημέρες που επιστρέφαμε στην κατασκήνωση, μετά από ρεπό που είχαμε πάρει . Μια συνηθισμένη διαδρομή, ή έτσι νομίζαμε. Δεν ξέραμε ότι επρόκειτο να γίνουμε μάρτυρες ενός γεγονότος που συνέβη μια φορά στη ζωή μας», δήλωσε ο 53χρονος οδηγός σαφάρι Emmanuel Sauti, ο οποίος κατέγραψε την σκηνή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ