Έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στις Βρυξέλλες

Τις επιπτώσεις των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων που έπληξαν την Τρίτη τις Βρυξέλλες θα συζητήσουν οι 28 υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ που θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες. 

«Στεκόμαστε μαζί για να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας, τον τρόπο ζωής μας και να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, o Ολλανδός υπουργός Εσωτερικών και προεδρεύων του σημερινού συμβουλίου, Ρόναλντ Πλάστερκ.

Σύμφωνα με το αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραντς Τίμερμανς, στη σημερινή συνεδρίαση εκπροσωπείται και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε να τεθεί επί τάπητος η επίσπευση της έγκρισης μιας σειράς προτάσεων της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, που αφορούν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, τον εντοπισμό των όπλων κ.ά. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι τρομοκράτες δεν θα είναι σε θέση να φέρουν τον τρόμο στην Ευρώπη. Αλλά και ότι τα κράτη-μέλη έχουν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», είπε. 

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να δοθεί σήμερα στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών. «Πρέπει να συζητήσουμε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των κρατών-μελών», δήλωσε ο Φ. Τίμερμανς. 

Ερωτηθείς κατά πόσο κινδυνεύει η ζώνη Σένγκεν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως πρέπει να βελτιωθεί η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, ωστόσο, «η επαναφορά των εσωτερικών συνόρων δεν θα μας κάνει ασφαλέστερους ενώ ταυτόχρονα θα δυσκολέψει την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους Ευρωπαίους».

 

Διαβάστε επίσης

Το πυρηνικό εγοστάσιο στο Βέλγιο ήταν ο μεγάλος στόχος των τζιχαντιστών – ΒΙΝΤΕΟ

Γιούνκερ: Οι τρομοκράτες γεννήθηκαν εδώ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.