Έκτακτη σύνοδος διεθνών οργανισμών της πολιτικής αεροπορίας

Έκτακτη σύνοδος διεθνών οργανισμών της πολιτικής αεροπορίας

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) συγκάλεσε σήμερα μια έκτακτη σύνοδο σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τις υπερπτήσεις πολιτικών αεροσκαφών σε εμπόλεμες ζώνες, αντιδρώντας στην κατάρριψη του αεροσκάφους Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 στην ανατολική Ουκρανία.

Στη σύνοδο αυτή, η οποία θα λάβει χώρα στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα του Οργανισμού αυτού του ΟΗΕ για την πολιτική αεροπορία, αναμένεται να λάβουν μέρος: ο Ρέιμοντ Μπέντζαμιν, ο γενικός γραμματέας του ICAO, ο Τόνι Τάιλερ, ο διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η Άντζελα Γκίτενς, γενική διευθύντρια του Διεθνούς Συμβουλίου Αερολιμένων (ACI), και ο Τζεφ Πουλ, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης της Εναέριας Κυκλοφορίας της πολιτικής αεροπορίας (CANSO), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ICAO.

Στη σύνοδο αυτή θα εξεταστούν τα «προσήκοντα μέτρα για να μειωθούν πιο αποτελεσματικά οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι που εγείρουν οι ζώνες συγκρούσεων για την πολιτική αεροπορία», ανέφερε ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του.

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας προσέφερε την περασμένη εβδομάδα τη βοήθειά του στην έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες κατερρίφθη το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο επλήγη από έναν αντιαεροπορικό πύραυλο ο οποίος πιστεύεται πως εκτοξεύθηκε από μια περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία. Και οι 298 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν στο επιβατικό αεροσκάφος σκοτώθηκαν.

Το περασμένο σαββατοκύριακο η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε πως η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν να διεξαχθεί μια διεθνής, ανεξάρτητη έρευνα για το επεισόδιο υπό την διεύθυνση του ICAO.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.