Έκρηξη σε κοιμητήριο στη Σαουδική Αραβία – Έλληνας ανάμεσα στους τραυματίες – ΦΩΤΟ

Έκρηξη σημειώθηκε σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας Έλληνας, ο οποίος υπηρετεί στην ελληνική πρεσβεία. Ο άνδρας είναι ελαφρά τραυματίας.

Η Le Figaro και άλλα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι κάποιος πέταξε μια χειροβομβίδα πάνω από τοίχο στην τελετή που γινόταν στο νεκροταφείο για την “Ημέρα Μνήμης”. Στην ετήσια εκδήλωση που τιμά το τέλος του Ά Παγκοσμίου Πολέμου είχαν δώσει το “παρών” αξιωματούχοι από διάφορες πρεσβείες όπως της Γαλλίας και της Βρετανίας. Οι τραυματίες είναι τέσσερις και η υγεία τους δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι έχει τραυματιστεί ένας αριθμός ανθρώπων και σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση. “Η Γαλλία καταδικάζει αυτή τη δειλή επίθεση. Στην ετήσια εκδήλωση που τιμά το τέλος του Ά Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα μη μουσουλμανικό νεκροταφείο, έδωσαν το “παρών” αξιωματούχοι διαφόρων κρατών όπως επίσης από την γαλλική πρεσβεία” αναφέρει. Η Le Figaro κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο τραυματίες.

Πηγή φωτογραφιών: Sun/Twitter και AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ