Έκρηξη και πυροβολισμοί σε τέμενος στην Καμπούλ

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα σε σιιτικό τέμενος που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν μια έκρηξη ακολουθούμενη από πυροβολισμούς, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας της Καμπούλ.

Από την πλευρά του, το AFP μετέδωσε, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ Αμπντούλ Μπασίρ Μουτζαχίντ, ότι την επίθεση πραγματοποίησε ένας καμικάζι, ο οποίος “ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα στο τέμενος” και ότι στη συνέχεια εισήλθαν στο τέμενος δύο ή τρεις ένοπλοι που αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι ένοπλοι πέταξαν χειροβομβίδες μέσα στο τέμενος και στη συνέχεια εισήλθαν σε αυτό.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει τον τόπο της επίθεσης και ανακοίνωσε ότι υπάρχουν θύματα. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που οι πιστοί συγκεντρώνονταν για τη μεσημεριανή προσευχή κατά τη σημερινή ιερή μέρα του ισλάμ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, αλλά ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους έχουν στο παρελθόν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε σιιτικούς στόχους στο Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, *φωτο αρχείου: Jawid Omid / Global Look Press

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ