Έκπληκτος ο Κρούγκμαν από τη μη ύπαρξη σχεδίου έκτακτης ανάγκης

Έκπληκτος από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση πίστευε ότι θα μπορούσε να απαιτήσει καλύτερους όρους στο πρόγραμμά της, χωρίς να έχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης προέβη ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNN και πρόσθεσε ότι πιθανόν υπερεκτίμησε τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης

“Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι δεν είχαν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ότι νόμιζαν ότι θα μπορούσαν απλά να απαιτήσουν καλύτερους όρους χωρίς να έχουν προηγουμένως άλλον σχεδιασμό”, είπε ο Κρούγκμαν. 

Ο οικονομολόγος εκτίμησε ότι οι νέοι όροι της συμφωνίας είναι ακόμη χειρότεροι από τους προηγούμενους, ασχέτως που ούτε εκείνοι θα είχαν τελικά αποτέλεσμα στο πρόβλημα της χώρας.

Επιπλέον ανέφερε ότι η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα διάσωσης δεν αποτελεί οριστική λύση στην ελληνική κρίση και διευκρίνισε ότι αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

“Κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στην Ευρώπη,  ενώ σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει και στη συνέχεια αρχίσει να ανακάμπτει, αυτό θα αποτελούσε κίνητρο για αντίστοιχες πολιτικές κινήσεις αμφισβήτησης του ευρώ”, πρόσθεσε.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία – Ίδρυση νέου κόμματος κατά του ευρώ

Ντομπρόβσκις: Να μην καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα

Tα αποτελέσματα εκλογής οργάνων στo ΠΑΣΟΚ – Όλα τα ονόματα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ