Εκλογές: Φωτιά “νίκης” στα tweet του Nετανιάχου

Για «μεγάλη νίκη» στις βουλευτικές εκλογές κάνει λόγο ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ αμφισβητεί τη νίκη του ο ηγέτης του κόμματος της κεντροαριστερής συμμαχίας Σιωνιστική Ένωση ο Ισαάκ Χερζόγκ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προσκάλεσε τα δεξιά κόμματα να συμμετάσχουν στη δημιουργία, «χωρίς καθυστέρηση», μιας κυβέρνησης συνασπισμού

«Η πραγματικότητα δεν κάνει διαλείμματα», δήλωσε ο Νετανιάχου απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, μετά από τη δημοσιοποίηση δύο δημοσκοπήσεων εξόδου που δίνουν στο κόμμα του, το Λικούντ, μικρό προβάδισμα έναντι του κεντροαριστερού αντιπάλου του.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του κόμματος Σιωνιστική Ένωση, Ισαάκ Χερζόγκ, δήλωσε νωρίτερα πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και ότι όλα τα ενδεχόμενα «παραμένουν ανοιχτά».

Σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι το κόμμα του, το Λικούντ, κατήγαγε «μεγάλη νίκη» στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη, παρότι οι δημοσκοπήσεις εξόδου που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα άφησαν να διαφανεί ένα αμφίρροπο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Νετανιάχου έγραψε στο Twitter ότι το Λικούντ πέτυχε «μεγάλη νίκη» στις εκλογές έναντι του κύριου αντιπάλου του, της κεντροαριστερής συμμαχίας Σιωνιστική Ένωση.

«Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες: μια μεγάλη νίκη για το Λικούντ, μια μεγάλη νίκη για το εθνικό στρατόπεδο με επικεφαλής το Λικούντ, μια μεγάλη νίκη για το λαό του Ισραήλ», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Νετανιάχου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ηγέτης του κόμματος της κεντροαριστερής συμμαχίας Σιωνιστική Ένωση και κύριος αντίπαλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ισαάκ Χερζόγκ, αμφισβητεί τη νίκη του απερχόμενου Ισραηλινού πρωθυπουργού στις εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη, λέγοντας ότι «όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά».

«Το αποτέλεσμα μας επιτρέπει να επιστρέψουμε στην εξουσία», είπε ο Χερζόγκ στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Τελ Αβίβ, μετά τις δημοσκοπήσεις εξόδου που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα και στις οποίες αφήνεται να διαφανεί ένα αμφίρροπο εκλογικό αποτέλεσμα.

«Θα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα – όλα είναι ανοιχτά», είπε προσθέτοντας ότι σκοπεύει να «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σχηματίσει μία κυβέρνηση με κοινωνικό πυρήνα για το Ισραήλ». Είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει με ορισμένους αρχηγούς άλλων κομμάτων με σκοπό τη σύνθεση μιας κυβέρνησης συνασπισμού.

Διαβάστε επίσης:

Νετανιάχου ή αλλαγή

Βίντεο του Τσακ Νόρις υπέρ Νετανιάχου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ