Έκλεισε πάλι ο Πύργος του Άιφελ

O Πύργος του Άιφελ έκλεισε εκ νέου σήμερα τις πόρτες του για το κοινό λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με τα μέτρα ασφαλείας που τέθηκαν σε ισχύ μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, γνωστοποίησε η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το μνημείο.

«Παρά τα σημαντικά μέτρα ασφαλείας που τέθηκαν σε ισχύ (…) χρειάζεται να υπάρξουν περαιτέρω προσαρμογές σε σχέση με την οργάνωση της υποδοχής του κοινού» εξήγησε η εταιρεία.

Αυτή η απόφαση λαμβάνεται έπειτα από αίτημα των εργαζομένων, που «δεν συμφωνούσαν» να επιτραπεί η είσοδος στους επισκέπτες σήμερα το πρωί καθώς ήθελαν να εφαρμοστούν μέτρα ασφαλείας στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου, εξήγησε ένας εξ αυτών στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Πύργος του Άιφελ, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά 15.000 έως 20.000 άνθρωποι, είχε κλείσει μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της Παρασκευής που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 129 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 352.

Το αξιοθέατο επαναλειτούργησε για το κοινό χθες το απόγευμα και μάλιστα φωταγωγήθηκε στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι ζήτησαν να εγκατασταθούν κιγκλιδώματα «ύψους 1,90 μέτρων» περιμετρικά του περιβόλου προκειμένου να γίνεται ένας πρώτος έλεγχος των επισκεπτών, εξήγησε ένας από αυτούς.

Όταν ο Πύργος άνοιξε χθες, σε έναν πυλώνα είχαν «τοποθετηθεί αυτού του είδους τα κιγκλιδώματα» ωστόσο οι εργαζόμενοι έκριναν αυτό το μέτρο ανεπαρκές, συνέχισε ο ίδιος, ενώ έκανε λόγο για «πολύ μεγάλα κενά ασφαλείας».

 

Διαβάστε επίσης:

Επέζησε του μακελειού στο Παρίσι και περιγράφει πώς έχασε τις αδερφές του – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ