Έκκληση για λύση στην Ουκρανία απευθύνει ο Πρόεδρος της Κίνας

Έκκληση για λύση στην Ουκρανία απευθύνει ο Πρόεδρος της Κίνας

 

Έκκληση για μια πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας και την αποφυγή συγκρούσεων απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Ζινπίνγκ όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες «προς έναν εναλλακτικό τρόπο για να γίνει ξεπεραστεί η τεταμένη κατάσταση και να αποφευχθεί η επιτάχυνση των αντιπαραθέσεων και των συγκρούσεων» ανέφερε ο κινέζος πρόεδρος κατά τη συνάντησή του με τον τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία απέδειξε ότι «είναι σημαντικό και επιτακτικό να αντιμετωπιστεί σωστά η κρίση στην Ουκρανία» σημείωσε ο πρόεδρος Σι αναφέροντας επίσης ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να προληφθεί μια ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία.

Όλες οι πλευρές πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής λύσης και να «διαπραγματευτούν ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να λάβει υπόψη τα συμφέροντα όλων των μερών με ισορροπημένο τρόπο σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε επίσης ο κινέζος πρόεδρος. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα είπε ότι μια πολιτική λύση και όχι η χρήση βίας, είναι ο μόνος σωστός τρόπος για την επίλυση του ζητήματος της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αναφορές του προέδρου Σι έρχονται σε μια εποχή που εντείνεται η ανησυχία για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να σημάνει ισχυρότερες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες και ταυτόχρονα σκληρότερα αντίποινα από την πλευρά της Μόσχας. Η Κίνα είναι ένας βασικός οικονομικός και πολιτικός σύμμαχος της Ρωσίας, και οι δύο χώρες πρόσφατα υπέγραψαν μια συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ