Έκκληση επείγουσας βοήθειας από το Μόναχο για τους πρόσφυγες

Οι αρχές της πόλης δεν είναι πλέον σε θέση να διαχειριστούν τη μαζική έλευση προσφύγων. Λείπουν στρώματα, κουβέρτες, κυρίως όμως καταλύματα. Συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας, αναφέρει η Deutsche Welle.

H πόλη του Μονάχου έχει αγγίξει τα όριά της. Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα υπολογίζεται ότι 13.000 πρόσφυγες έφτασαν με το τραίνο ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Επιτακτικά τίθεται πλέον το θέμα φιλοξενίας τους δεδομένου ότι δεν υπάρχει χώρος στέγασης ούτε και για τις πρώτες μέρες. Έτσι πολλοί πρόσφυγες αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στους χώρους του σιδηροδρομικού σταθμού.

Χρήση ακόμη και ολυμπιακών χώρων

Με το φως της ημέρας συνεχίστηκε η αναζήτηση καταλυμάτων. Όμως δεν αρκούν οι εντατικές προσπάθειες αρχών και εθελοντών. Μια τέτοια επιχείρηση δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς τη βοήθεια της κυβέρνησης και των υπολοίπων κρατιδίων για να αναλάβουν τη φιλοξενία. Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ δεν μπόρεσε να κρατήσει την οργή του. «Όταν ακούω ότι οι αξιότιμοι υπουργοί Εσωτερικών των κρατιδίων της χώρας μας λένε ότι βρίσκονται στο όριο να εκραγούν, δεν μπορώ να μην το χαρακτηρίσω θρασύτητα μετά από δέκα μέρες εδώ στο Μόναχο», δήλωσε. «Πολύ ευχαρίστως προσκαλώ του συναδέλφους να πάρουν μιαν εικόνα από το Μόναχο και μετά να καταλάβουν τι σημαίνει να φτάνεις στο όριο».

Σήμερα ολοκληρώνεται η επιστροφή των Βαυαρών από τις θερινές διακοπές και τα τραίνα ανάμεσα στην Γερμανία και στην Αυστρία είναι υπερπλήρη. Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι δεν αποκλείουν για λόγους ασφαλείας να διακόψουν προσωρινά ορισμένα δρομολόγια.

Πηγή: Deutsche Welle

 

Δείτε επίσης

Πανευρωπαϊκό χαστούκι στο ρατσισμό #RefugeesWelcome – ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τους πρόσφυγες στο Σύνταγμα – ΦΩΤΟ

«Αντιφασιστική συγκέντρωση ματαίωσε φιέστα της ΧΑ στον Πειραιά» – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ